Avontuurlijk fietsen met kinderen

7 mei 2020

Is het nog ver? Twee minuten later... Is het nog ver? Het is een scenario dat ons wellicht allemaal bekend in de oren klinkt. Kinderen hebben nu soms eens moeite met te lange fietstochten. Daarom komt het erop aan de geschikte fietstocht uit te kiezen. Maar welke kies je dan? Geen nood, je staat er niet alleen voor! Wij bij Knooppunter hebben vijf tochten in de aanbieding die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kunt afleggen.

 

In de schaduw van ‘die Scone’ (West-Vlaanderen)

Kastelen, kastelen en nog eens kastelen. Er is geen ontkomen aan! Het Brugse ommeland ligt dan ook bezaaid met tal van betoverende kastelen, waarvan de meeste zich bevinden in de kilometergrote Kasteelbossen, de grootste boscluster van de provincie West-Vlaanderen. Is het niet eens tijd om je samen met de (klein)kinderen te wanen in de wereld van ridders, prinsen en prinsessen? Ze zullen het ongetwijfeld geweldig vinden!

Ontdek hier de route van 30 km.


Streek van goede smaak (Limburg)

In de harmonieuze Hasseltse omgeving vormen bos en hei het overheersende en tevens ideale fietslandschap. Daarnaast is het Domein Bokrijk zeker ook een bezoekje waard. Het is de perfecte plaats om een vleugje geschiedenis op te snuiven. Bovendien vormt de openluchtspeeltuin op het domein de perfecte plek voor kinderen om zich helemaal uit te leven. Een echte aanrader dus!

Ontdek hier de route van 24 km.


Pleisteren in en om Puyenbroek (Oost-Vlaanderen)

Een van de bekendste provinciale domeinen in Vlaanderen is ongetwijfeld Domein Puyenbroeck. Je kunt er feesten, zwemmen, wandelen en uiteraard ook fietsen. Puyenbroeck vormt dan ook het niet zo verassende vertrekpunt van de tocht. Het domein wordt bijna onmiddellijk ingeruild voor een oeroud landschap dat werkelijk een oasis van stilte vormt. Je fietst er via lange dreven en waterwegen naar Moerbeke-Waas. De tocht eindigen doe je uiteraard opnieuw in Domein Puyenbroek. De kinderen kunnen er hun laatste energie zeker kwijt!

Ontdek hier de route van 20 km.

 

Door de groene longen van ’t Stad (Antwerpen)

Het geliefkoosde Antwerpen. Haven, diamanten en talrijke bezienswaardigheden. Klinkt je wellicht bekend in de oren? Maar… Wist je ook dat je er fantastische fietstochten kunt maken? Nu alvast wel! Net als de vele Antwerpenaars die de drukke metropool af en toe eens moeten verlaten, kun je op deze tocht uitgebreid naar verse lucht happen. Vanuit het centrum zet je koers naar enkele prachtige kasteelparken. Met trekpleisters als een tram- en autobusmuseum, een zilvermuseum en een heus fort krijg je de kinderen vast en zeker op de fiets!

Ontdek hier de route van 27 km.


Hagelandse hoogtes (Vlaams-Brabant)

Je verkent op deze fietstocht de hoogtepunten van het Hageland, letterlijk en figuurlijk. Scherpenheuvel passeert alvast de revue en onderweg ook eens stoppen aan het provinciedomein Halve Maan is onvermijdelijk. Je vindt er kano’s, waterfietsen en trampolines. Of je neemt er gewoon een deugddoende duik in het enorme openluchtzwembad. Voor ieder wat wils dus!

Ontdek hier de route van 38 km.