Altijd welkom in Limburg!

21 Feb 2017

Waar afwisselende landschappen zich op hun mooist presenteren, 365 dagen per jaar. Waar fietsers genieten in het hart van de ongerepte natuur. Waar kastelen, wijndomeinen, mijnerfgoed en musea onvergetelijke verhalen vertellen. En je altijd opnieuw welkom bent, in Limburg!

Limburg heeft sinds kort een pracht van een inspiratiegids voor je klaar. 300 pagina's boordevol inspirerende foto's aangevuld met praktische informatie, reportages, fiets- en wandelroutes, insidertips, kindvriendelijke uitjes, logeeradresjes... kortom: de Limburg Vakantiegids is dé complete gids voor jouw vakantie of daguitstap in Limburg. Doorblader hier de Vakantiegids en fiets op ontdekking door deze gastvrije provincie. 

Al zin gekregen in een energieke fietstocht? Ga met deze drie routes aan de slag.

 

De streek van mijnen en koolputters

In de jaren ‘20 van vorige eeuw verstoorde de komst van de steenkoolmijnen de rust in de Kempen grondig. Op deze tocht maak je kennis met de relicten van de mijnsite van Zolder. Bij een Koolputter of een Mijnwerkersbier proef je het roemrijke Limburgse verleden. De uitgestrekte mijnterreinen van weleer fungeren, sinds de grootscheepse reconversie, als toeristische trekpleister of als bedrijventerrein.

Ontdek hier de route.

 

Kastelentocht

Deze fietstocht brengt je langs mooie kastelen, indrukwekkende vierkantshoeves, boomgaarden met idyllische paadjes en mooie dreven door het zacht golvende landschap van Limburgs Haspengouw. Als je de route even verlaat, kun je in Kerniel de abdij Mariënlof met het Fruitstreekmuseum bezoeken. Een aanrader! 

Ontdek hier de route.

 

Trappen door de tuinen van Eden

Een fruitige fietsroute in het klokhuis van Limburg. De talrijke boomgaarden vormen in alle periodes van het jaar een prachtig decor, met als uitschieters de bloesemtijd eind april en de oogsttijd in september.

Ontdek hier de route.