banner

banner

7x romantisch fietsen

10 Feb 2015

Ben je geen fan van het kleffe Valentijnsgedoe? Maar wil je wel graag iets leuks doen met je geliefde? Wij hebben een actief en toch nog romantisch pakketje voor je samengesteld. 7 routes om met z’n tweeën van te genieten.

 

1. Brugge

Het historische stadscentrum van Brugge blijft een toppertje. Het middeleeuwse centrum van de stad werd niet voor niets in 2000 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Gezelligheid, cultuur, geschiedenis en romantiek troef in het Brugse.

TIP: boek een nachtje in ‘Huis Koning’, een bed & breakfast die zijn naam waarmaakt. Je wordt er behandeld als was je de koning/koningin ter wereld. Het leverde de B&B alvast een mooie plaats 3 op in de top 25 van de beste B&B’s wereldwijd.

Route: In de schaduw van die scone

Bekijk de route en knooppunten.
 

 

2. Kiewit

Op een amper 2 kilometer van het bekende Bokrijk ligt een klein paradijs verborgen. La Petite Ardennaise  en Rosa Romantica (www.lapetiteardennaise.be) vormen samen een romantische verzameltuin. Een beetje fantasie, waterpartijen, natuur- en rotssteen en prachtige beplanting (met enkele zeldzame planten) maken de tuin tot een sfeervol en hemels geheel. Ga zeker een kijkje nemen als je erlangs fietst.

TIP: maak er een tweedaagse van en overnacht in de B&B Le Refuge in Hasselt. Een vakantieklooster van de Zusters Ursulinen werd omgetoverd tot een luxueuze bed & breakfast, in een oase van groen.

Route: Streek van de goede smaak

Bekijk de route en knooppunten.
 

3. Gaasbeek

Stal je fiets even aan het domein van het kasteel van Gaasbeek. Tussen de glooiende heuvels van het Pajottenland en in het midden van een uitgestrekt park ligt een middeleeuwse burcht met een bewogen geschiedenis. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Wandel even rond in het park en je ontdekt nog enkele gebouwen die een historische band hebben met het kasteel, zoals de Sint-Gertrudiskapel, een barokpaviljoen, een classicisitische triomfboog.

Route: De mooiste dorpenroute

Bekijk de route en knooppunten.
 

4. Gent

Na een rondje fietsen kun je in Gent terecht op tal van gezellige plekken om tot rust te komen en te genieten van elkaar. Enkele aanraders: het Muinpark (waar je de laatste restant vindt van de 19e-eeuwse dierentuin), de binnentuin van de Sint-Pietersabdij, chocoladebar Chocolato, The Fallen Angels (waar je heerlijk kunt snuisteren tussen oude spulletjes), Champagnebar Chez de Beir of Parels, cocktailbar Jigger’s, …

TIP: overnacht in Charme Hotel Hancelot, dat zich bevindt in een gerenoveerd authentiek herenhuis ui 1840, op een steenworp van de Sint-Baafskathedraal en het Klein Begijnhof O.L.V. Ter Hoyen, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Route: Gents groen tussen Leie en Schelde

Bekijk de route en knooppunten.
 

5. Damme

Damme en romantiek gaan hand in hand. Het voormalige havenstadje, en thuishaven van de middeleeuwse dichter Jacob van Maerlant en schelm Tijl Uilenspiegel, heeft een droomligging in het unieke polderlandschap en langs de Damse vaart kun je heerlijk fietsen. Enkele bezienswaardigheden in het centrum van Damme: het stadhuis, de Haringmarkt, de Schellemolen, Huyse de Grote Sterre en Huyse Sint-Jan. Heerlijk tafelen kun je in enkele bekende gastronomische restaurants.

TIP: elke tweede zondag van de maand is er een boekenmarkt in het centrum. Bovendien vind je er ook heel wat boekenwinkels en antiquariaten.

Route: Fietsen door het mooiste landschap ter wereld

Bekijk de route en knooppunten.
 

6. Maldegem

Een kleine 20 kilometer van Maldegem kun je fietsen in het spoor van de vos Reynaert. Wie de plot goed leest, kan daarin wat verwijzingen naar Sint-Laureins en omgeving vinden. Eeuwen later biedt het verhaal nog altijd inspiratie, voor een fietstocht bijvoorbeeld.

TIP: Rijd na je trip door naar Maldegem en neem de Valentijntrein 2015. Aan boord kun je op 13, 14 en 15 februari genieten van een fantastisch diner. Opstappen doe je in het Stoomcentrum in Maldegem (Stationsplein 8).

Route: Op zoek naar de vos Reynaert

Bekijk de route en knooppunten.
 

7. Ophoven

Op zoek naar een afwisselende tocht? Die vind je zeker in de buurt van Kinrooi en Maaseik. Je rijdt langs molens, kastelen, de Maas, de Zuid-Willemsvaart, natuurgebieden, de grootste binnenjachthaven van West-Europa, … Zin in een extraatje? Wijk 1,5 kilometer af van de route en breng een bezoekje aan het pittoreske Nederlandse ‘witte’ stadje Thorn.

TIP: in de buurt van Maaseik, in Ophoven ligt Botel, een vrachtschip dat werd omgebouwd tot een luxeverblijf met een wellness en gasthutten.

Route: Molens, kastelen, de dodendraad en water

Bekijk de route en knooppunten.