3 fietsroutes naar een strand in het binnenland

31 jul 2016

Wie zomer zegt, zegt strand. Maar wat als je je die lange autorit naar de kust ontziet? Wat als je liever fietst dan in de file staat? No problemo, wij loodsen je richting 3 stranden die voor een keer niet langs onze kustlijn liggen. Moet er nog zand zijn? Jazeker!

1. Gents groen tussen Leie en Schelde: De start van deze rit der grote rivieren ligt te Drongen nabij de Watersportbaan. Ze brengt je via de Leie en de poepchique buurt van Sint-Martens-Latem en Deurle via de Schelde terug naar Gent, alwaar je je in de Blaarmeersen in het zand kunt neerploffen. Dit oorspronkelijk meersengebied aan de Leie is sinds de jaren ’70 een 100ha grote recreatiezone en groengebied met bosjes, ligweiden, wandelwegen en centrale (zwem)vijver met strand. Wat dacht je van een verfrissende duik in het water na een fietstochtje?

Bekijk de route & knooppunten

2. Genieten van hartje Zuiderkempen: Geel vormt het “barmhartige” startpunt van deze tocht vol afwisseling in de Antwerpse Kempen. Praktisch aan de helft van de tocht land je aan het Zilvermeer te Mol, een paradijs voor jong en oud. Je kunt er zwemmen, spelen, sporten, wandelen, vissen, … ja zelfs overnachten in een comfortabele blokhut! Maar dé trekpleister van Mol blijft na al die jaren het hagelwitte strand en het Zilvermeer met de waterglijbanen en fonteinen. Waarom maar de Coste del  Sol gaan als er een Costa del Mol bestaat?!

Bekijk de route & knooppunten

3. Van Sint-Anneke naar Half Maan: Wat schaars is wordt gekoesterd. Hoe verklaar je anders de populariteit van Sint-Annaplage, het ministrandje op Linkeroever op een “handworp” van het historische centrum van Antwerpen? Deze route leid je vanaf de gezellige plage en het Sint-Annabos door het Waasland. Naast permanente stadsstrand langs de Schelde vind je aan Sint-Annaplage diverse horecazaken, een openluchtzwembad, een camping, een jachthaven en diverse speelgelegenheden. Kortom: één van de hotspots van ’t Stad, en al zeker tijdens de zomer!

Bekijk de route & knooppunten